lauantai 27. helmikuuta 2016

Appelsiini-vuohenjuustopasta - kevään ensimmäinen tuulahdus

Pin ThisEmail This
Treffimittakaava ™ on täällä taas!

Vuosi on kulunut siitä kun vuohenjuustocannelonit veivät jalat alta, joten nyt onkin aika taas kantaa kortemme kekoon kaikille niille, jotka haluavat hurmata kumppanin, nykyisen tai tulevan, loihtimalla ikimuistoisen illallisen. Emmekä luovu tälläkään kertaa pastasta, koska siitä jos jostain, on keittössä harvemminkin viihtyvän kokin helppo loihtia todellinen "impression food". Sitä paitsi, aikaa jää taaskin niiden kallisarvoisten viiksien vahaamiseen tai huulipunan viimeistelyyn, sillä annos on hetkessä valmis! Älä silti tee sitä valmiiksi odottamaan, sillä pasta on aina parhaimmillaan tuoreena!



Tuo pöydässä jo istuva komistus tai kaunotar saa tällä kertaa eteensä appelsiini-vuohenjuustopastan. Illan suositus on tullut ylhäältä asti, sillä maamme huippukokkeihin lukeutuva Henri Alén kertoo tuoreimmassa Vuoden keittokirjassaan, että häneltä vietiin jalat alta juuri tällä reseptillä. Emme muuten ihmettele. Pasta on yhtäällä raikas ja kevyt, mutta toisaalta sopivan hienostunut, jotta se nousee arjen yläpuolelle.

Tästä tulee sitä paitsi kovin keväinen fiilis, minkä vuoksi tämän pyöräyttää mielellään vain omaksi ilokseenkin. Annos tuo mieleen roudan alta nousevat kevään ensimmäiset leskenlehdet aurinkoisena päivänä kattojen tippuessa viimeisiä talven lumia. Syy, miksi kuitenkin kannattaa juuri tähän aikaan vuodesta tarttua reseptiin, ovat appelsiinit. Ne ovat nyt parhaimmillaan ja erittäin tärkeä osa pastassa, vaikkakin vähensimme määrää hieman alkuperäisestä reseptistä, jotta anoksesta ei sentään tullut appelsiinimehua pastan kera. Myös vesikrassi on jännä tuttavuus ja sen pippurinen maku sopii hyvin kokonaisuuteen.


Onkin aika siis kattaa lautaset ja siirtyä vaivihkaa keittiön puolelle viinirypäleitä puolittamaan. Ei nimittäin ole kovin vaikea kuvitella kenen tahansa olevan sulaa vahaa viimeistään ensihaarukallisen jälkeen.


Vuohenjuusto-vesikrassipasta 

100-125 g vuohenjuustoa (esim. Pirkka Sainte Maure)
200g kivettömiä viinirypäleitä
1 kimppu vesikrassia
1 appelsiinin mehu ja kuoriraaste
4-5 dl gnocchi pastaa
Kukkurallinen teelusikka suolaa pastan keitinveteen
Mustapippuria
Vähän oliiviöljyä viimeistelyyn



1. Puolita viinirypäleet, nypi vesikrassi, ja lisää kaikki suureen kulhoon. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta sitten sen kuori joukkoon ja purista mehu. Revi vielä vuohenjuusto paloiksi kulhoon ja sekoita kastikkeen joukkoon niin, että se liukenee osaksi sitä. 


2. Keitä pasta kiehuvassa ja suolatussa vedessä ohjeen mukaan ja valuta. Kaada kulhoon, ja sekoita huolellisesti. Mausta mustapippurilla ja viimeistele halutessasi oliiviöljyllä. Tarjoile välittömästi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...