perjantai 18. syyskuuta 2015

Marokkolainen linssikeitto

Pin ThisEmail This


Alkaisikohan jo tässä ilmojen pikkuhiljaa viilentyessä ja iltojen pimentyessä olla aika mausteiselle ja lämmittävälle keitolle? Juuri sellaiselle, kuin tämä marokkolainen linssikeitto.

Toisinaan sitä täytyy myös täällä Maustemittakaavassa palata juurilleen, eli antaa useiden valloittavien mausteiden tuoda ruokaan oma särmikäs makunsa. Olemme tässä viime aikoina vallan huolestuneet, kun tuntuu illasta toiseen, että ei nykyään maustamiseen tarvita muuta kuin suolaa, pippuria ja nippu yrttiä. Mihin onkaan maailma meidänkin keittiössä menossa?!

Onhan se toki totta, että nykyään olemme ymmärtäneet enemmän antaa raaka-aineiden omien makujen tulla esille lautaselta. Kun esimerkiksi oikein tuoreen kalan onnistuu käsiinsä saamaan, ei juuri muuta tarvita. Mutta toisinaan on kuitenkin kiva hurmaantua taas uudelleen mausteista, ja antaa niiden nostaa esiin uusia vivahteita ruoassa.

Tämä mainio resepti on napattu A Cedar Spoon -blogista, eikä juuri paremmin olisi ensimmäisellä kerralla voinut onnistua. Mausteista etenkin kaneli tuo vienon itämaisen vivahteen keittoon, jonka pehmeitä sävyjä on vaikea vastustaa.

Osui ja (lusikka) upposi!



Marokkolainen linssikeitto

1 keltainen sipuli
3 valkosipulinkynttä
7 pientä/keskikokoista porkkanaa
1 tl juustokuminan siemeniä
2 tl korianterin siemeniä
½ tl paprikaa
1/4 tl kanelia
4 dl punaisia linssejä
1,2 l kasvislientä
400g tomaattimurskaa
½-1 tl Suolaa
Reilusti vastarouhittua mustapippuria
Oliiviöljyä

Tarjoiluun
Tuoretta korianteria
Sitruunanmehua
Chilihiutaleita
(Maustamatonta jogurttia annosten pinnalle) 


1. Pilko sipuli, valkosipulinkynnet ja porkkanat ja jauha juustokuminan ja korianterin siemenet morttelissa. Kuullota sitten suuressa kattilassa reilut 10 minuuttia sipulia ja porkkanoita oliiviöljyssä, lisää valkosipulinkynnet ja kuullota vielä hetki. 
2. Lisää nyt mausteet ja paista niitäkin minuutti tai pari, kunnes tuoksu irtoaa niistä.
3. Kaada pannulle huuhdotut linssit yhdessä kasvisliemen ja tomaattimurskan kanssa, sekoita ja mausta mustapippurilla ja suolalla. Hauduttele miedolla lämmöllä noin 30-35 minuuttia.
4. Anna keiton hetki jäähtyä ja aja se sitten tasaiseksi sauvasekoittimella. Tarkista vielä maku ja anna keiton sitten vetäytyä jonkin aikaa ennen tarjoilua.

5. Koristele annokset jogurttiraidalla ja chilihiutaleilla ja tarjoile yhdessä tuoreen korianterin ja sitruunamehun kera. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...