lauantai 4. lokakuuta 2014

Mustapapuburritot - pikaruokaa parhaimmillaan

Pin ThisEmail This
Meksikosta kajahtaa taas! Itse asiassa jo toisen kerran viikon sisään. Tällä kertaa listalla on keittiömme ikisuosikki, mustapapuburritot. Tässä on ruoka, jota Maustemittakaavan miespuolisen jäsenen on saatava vähintään kerran kuukaudessa, eikä enempikään ole haitaksi. Vaikea kuvitella, että vielä vuosi sitten köökissämme ei tätä herkkua edes tunnettu. Menestys oli kuitenkin välitön heti ensimmäisestä suupalasta alkaen. Taas pätee siis sanonta, "tie miehen sydämeen käy vatsan kautta", mutta kukapa olisi uskonut että se kävisi näin helpolla.  

Reseptin salaisuutena on mustapapujen miellytävä maku yhdistettynä raikkaaseen guacamoleen, joten älä siis harkitse vaihtavasi papusorttia tai varsinkaan tyytyväsi valmiiseen kaupan "guacamoleen". Koukuttavan maun lisäksi nämä burritot ovat vielä pullollaan terveysvaikutuksia, joten näillä herkuttelu on vähintäänkin suositeltavaa.  
  
Ei siis muuta kuin ¡Buen provecho!


Mustapapuburritot

Täysjyvätortillalettuja (Varaa 1-2 lettua per ruokailija)

Mustapaputäyte: 

1 tölkki liotettuja luomu mustapapuja
1 keltasipuli
2 suurta valkosipulinkynttä
1 tl juustokuminaa
1 tl chilijauhetta tai yksi punainen chili
1 tl paprikajauhetta
Pieni puristus limetinmehua
Kourallinen tuoretta korianteria 
Rouhittua mustapippuria
Ripaus suolaa

Guacamole: 

1 ½ - 2  suurta kypsää avokadoa
½ limen mehu (jos limetti on todella mehukas, vähempikin riittää)
1 keskivahva punainen chili
1 keskikokoinen punainen tomaatti
1 valkosipulinkynsi
Tuoretta korianteria
Rouhittua mustapippuria
Ripaus suolaa

Ohje löytyy löytyy edellisestä reseptistä, eli täältä.

Lisäksi:

Tuoreita kasviksia, kuten tomaatteja, paprikaa ja salaatinlehtiä



1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, ja huuhtele pavut huolellisesti.
2. Kuumenna paistinpannulla tilkka öljyä ja kuullota keltasipulisilppu läpikuultavaksi. 
3. Kun sipuli on pehmennyt, lisää pannulle hiennonnettu valkosipuli sekä liotetut pavut.
4. Murskaa papujen rakenne rikki esimerkiksi puunuijalla jotta koostumus muuttuu tahnamaiseksi. Tämä edesauttaa samalla myös mausteiden tarttumista. Jos murskaaminen pannulla on hankalaa, voi sen tehdä jo etukäteen.
5. Lisää mausteet, korianterisilppu ja purista joukkoon aavistus limetinmehua. Sekoita hyvin, ja tarkista maku.

6. Lämmitä tortillaletut, ja kokoa burritot latomalla sisään mustapaputäytettä, guacamolea, tuoreita kasviksia ja tietysti korianteria.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...